Idei Pentru a Face INVATATUL Mult Mai Distractiv

Într-o lume în care generaţiile noastre mai tinere  par a fi cele mai incantate de jocurile pe calculator, cele mai noi şi mai tari jucării electronice, ar putea ajunge pe mâinile lor, aceasta a devenit din ce în ce greu pentru a determina copiii să se concentreze pe dezvoltare şi interes în procesul de învăţare. Inovarea nu a avut niciodată un loc mai important în sala de clasă.

Pentru profesori acest lucru înseamnă să petreacă mai mult timp pe pregătirea activităţii, forţandu-se sa fie mult mai creativi decât în trecut.

Dar ce parere aveti despre aplicarea modificărilor la metodele tradiţionale de predare, dar despre cum sa vii cu idei noi?

Schimbul de idei

Sa vii in mod constant cu idei noi pentru sala de clasă poate fi epuizant. Cu timpul, este complet normal să se stagneze şi să fii în imposibilitatea de a produce ceva util.Deci, o modalitate uşoară de a obţine ceva în jurul acestei valori este de a programa un schimb de idee.

Acest lucru ar putea avea loc atât la nivelul şcolii sau la nivel regional, şi să implice cât mai multe cadre didactice doriţi de la cât mai multe departamente. În esenţă, se poate  reuni împreună idei deja existente, dar de asemenea sa se genereze altele noi tot împreună.

Aceasta ar putea lua forma unei conferinţe de o zi sau de seminar, în care profesorii îşi împărtăşesc experienţele, şi explică modul în care au pus în aplicare noi metode de predare a acestora, precum şi modul în care copiii au răspuns.

Alternativ, ar putea fi doar o întâlnire informală, la o cafenea sau bar, după ce orele s-au terminat. O atmosferă relaxată şi joviala este destul de probabil să fie cea mai buna pentru un loc  de brainstorming şi de partajare creativa a ideelor.

Excursii educative şcolare

În timp ce ideea de a învăţa în afara sălii de clasă, prin excursii şcolare de învăţământ a existat de ceva timp, sunt elemente suplimentare pe care le puteti încorpora în vizită pentru a le face mai eficiente.

Întâi de toate, acum există multe oportunităţi de a alege atunci când vine vorba de excursii şcolare. Muzeele sunt un exemplu clasic, dar în zilele noastre multe întreprinderi vor fi mai mult decât dispuse să primească o clasă şi sa le arate în jur pentru a vedea cum se fac lucrurile. La următoarea sedinta cu parintii, intrebati-i daca la locul lor de muncă  ar putea fi dispuşi să programeze o vizita.

Aceasta oferă copiilor o imagine asupra modului în care funcţionează lucrurile, şi modul în care companiile sunt conduse. Ai putea întreba chiar dacă unii angajaţi ar putea fi dispusi  să tina un discurs la un moment dat în timpul zilei.

În loc de a merge doar in vizita, fără a face nimic altceva decât a asculta ceea ce  spune ghidul, dati copiilor misiuni suplimentare. Deşi se vor implica preparate lungi, un test de tip provocare- va păstra copii ocupati şi, sperăm, concentrati.  În cazul în care acest lucru va fi luat in considerare, acest lucru va adăuga motivaţie.

Stiinta si Experimente

Experimente ştiinţifice sunt un mod vechi de a adăuga o notă de distracţie la învăţare. Nu toate acestea trebuie să implice echipamente de laborator tradiţionale, cu toate acestea. Ele pot fi chiar mai distractive cu ajutorul obiectelor de uz casnic pe care le puteti cere copiilor să le aducă la lectie.

De exemplu, ştiaţi că se poate face o baterie din fructe? Veţi avea nevoie de câteva dintre cele mai “hi tech” dispozitive găsite într-un laborator de stiinta, şcoală, dar principalele “ingrediente” sunt lămâi, monede sau cuie, şuruburi, cabluri şi un cuţit mic.

Alte experimente ar putea consta in producerea de energie la rulare sau cu bicicleta.

Copii vor fi atât de fericiti să ia parte la crearea a ceva cu mainile goale.

Singurele limite sunt creativitatea,  reglementările de siguranţă si de sănătate sunt mereu prezente.

 

2 thoughts on “Idei Pentru a Face INVATATUL Mult Mai Distractiv

 1. Interesant si instructiv articolul dumneavoastra!
  Este bine sa gasesti informatii originale si variate.
  Ca tot vorbeam de varietate, pentru cei interesati, am gasit un site cu articole generale –
  imbracaminte, pastile de slabit, electronice si tot felul de alte lucruri la preturi
  foarte mici, dar de o calitate buna. Ce este interesant pe acest site este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar
  si cele ale unor branduri renumite. http://www.bazargorj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*