Dansuri si Jocuri populare Pentru Copii De Gradinita- Auxiliar Didactic cu CD Muzical

Dansuri si Jocuri Populare
Jocuri Muzicale Pentru Prescolari si Scolari Mici – Auxiliar Didactic cu CD Muzical

Reusita acestui demers o datoram d-lui invatator Constantin Negru, care, pasionat si patruns de muzica pana in cele mai adanci fibre ale fiintei lui, a acceptat, cu bucurie si colegialitate, sa faca aranjamentele muzicale inspirate, atat pentru CD-urile vechi, cat si pentru cel actual.

“Negativul” faciliteaza o abordare mai perfectionata a dansului popular in gradinita. Ritmul si tempoul au fost adaptate particularitatilor de varsta ale copiilor.

Acest ultim CD muzical cu jocuri si dansuri populare va ajuta copiii sa ajunga la izvoarele acestui neam, (care prin spirit ludic si artistic si-a pastrat valorile reale nealterate) printr-o linie melodica straveche, placuta si accesibila.

Indicatiile de miscare ajuta educatoarele sa efectueze cu copiii miscarile adecvate melodiei si textului jocurilor;  acolo unde indicatiile de  miscare lipsesc, se doreste stimularea creativitatii si inspiratiei artistice a educatoarelor, sau unele contin aceste miscari in chiar textul jocului.

Pentru dansuri mai ample cum ar fi “Polca din Bihor” lasam educatoarele sa aleaga miscarile dorite sau sa consulte chiar un specialist pentru a asigura o mai mare autenticitate dansului. Pe fondul muzical din negativ, textul poate fi redat sub forma de strigaturi (specifice Bihorului).

Nutrim speranta ca prin fapta noastra artistica vom oferi colegelor noastre un valoros  instrument didactic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*