Beneficiile Pe Care Le Primesc Copiii Invatand Cu Cd-urile Muzicale

Dacă te gandesti cum copiii adora sa bata picioarele pe ritm si sa fredoneze împreună la auzul unei melodii, vei intelege că acestea sunt instrumente educationale bune. Cine a spus că lectiile ar trebui să fie plictisitoare?

Dacă ati fost într-o sală de clasă recent, în special una în care elevii invata o limbă străină, atunci veti sti că cd-urile sunt instrumente care sunt folosite de profesori pentru a promova invatarea limbilor străine. Gandeste-te la copilaria ta, nu te invata literele alfabetului într-un cântec? Probabil inca ti-l amintesti după toti acesti ani, dacă esti sincer.


  Beneficiile pe care le primesc copiii:

   Toti copii invata cel mai bine atunci când acestia sunt relaxati si fericiti, cântecele pe cd-uri sunt un mod minunat de a promova invatarea:

   De fapt, se crede că, în cele mai multe cazuri, copiii care au fost invatati folosind metodele muzicale obțin rezultate mai bune decât cei care nu au fost invatati prin aceasta. Această metodă de predare poate fi folosita în toate disciplinele de la matematică la știință.

   Unul dintre principalele motive pentru care această formă de invatare este atat de eficienta, este pentru că ajută copiii sa invete cântecele pentru a absorbi si retine informatiile mult mai bine.

   Le va capta atentia. Melodii diferite pot fi folosite pentru a preda și de a dezvolta abilități diferite de miscare și sunt un mod fantastic de a combina muzica cu activitățile de învățare de zi cu zi, ceea ce le face mult mai distractive și captivante pentru copii. Deseori, unii copii pot suferi dizabilitati de invatare sau pur și simplu au nevoie doar de o provocare să acorde atenție pentru perioade lungi de timp la un moment dat – muzica va contribui la aceasta.

   Cântă cântece pentru copilul tau în fiecare zi. Cântece amuzante, repetitive cu mișcări sunt cele mai bune, iar cand copilul devine mai mare il puteți încuraja să se alăture. Chiar in primii ani, micutul tau poate dansa pe muzica. Continua să cânti cântece simple cu copilul tau și să dansezi împreună o varietate de melodii, atât optimiste cat și lente.

   De exemplu când copiii încep să invete limbi străine, acestia invata melodii cu refrene amuzante si ii puteti auzi cantand pe strada cu prietenii lor, atunci când pleacă de la clase. Exista cd-uri pentru astfel de activități, precum și cele cu rime pot fi utilizate, în special în grădinițe, de exemplu.

   Unele cd-uri au subtitrari in limba romana, iar acestea sunt bune pentru copiii care pot citi un pic, deoarece pot contribui la îmbunătățirea capacității unui copil la lectură. Cu toate acestea, un copil este, de obicei, mult mai capabil să învețe o limbă străină doar prin ascultare, decât este adult in medie, deci subtitrarile nu sunt necesare.

   În mod logic un copil ar trebui să fie încurajat să învețe și cu ajutorul cd-urilor muzicale, nu numai acasă, ci si în sala de clasă. Ele pot face experiențele educationale ale unui copil fericite și plăcute.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *